Under every roof, a story, just as behind every brow, a history.

Det skjedde ikke så mye i sommer, men hei som vi tok det igjen på dugnaden før Laiven Hush!
med både nye og eldgamle dosere ble vi syv stykk før Hush! gjengen i det hele tatt var kommet. og på plakaten var det å få kjørt opp det siste av tømmeret og optimalt få så mye som mulig av det opp på Gildehallen.

Det gikk overraskende bra, og tømmeret ble kjørt opp fredag kveld og lørdag «morgen» og vi kunne sette igang med å få opp tak gavlene? jeg må jo innrømme at jeg ikke har stålkontroll på lafteuttrykkene og bygnings delene enda, men det blir da! akkurat som det blir GILDEHALL folkens!

for vi har nå fått opp det meste av gavlene og er nesten klare for å få opp Tak åsene på gildehallen!

Vi valgte å bare løfte opp de tre tyngste stokkene i vært ledd så man (i teorien) letter skal kunne få opp åsene som passer i dem, for så å legge på de to siste små stokkene og de siste tre åsene!

vi kom ikke helt i mål og mangler den siste gavlveggene enda, og så er neste pri å bygge om stillaset så det er bedre egnet til å få opp tak åsene! for de er någet tunge så det må nok jekkes og løftes og dras og kjeftes for å få dem opp. men hu hei som det går.

Det ble også ryddet og ordnet, og det ble samlet inn enda mer Husmose som brukes for å tette mellom stokkene. og det er blitt lys på kjøkkenet! ja jeg vet, blasfemi! det var nesten så jeg forlot åstedet i sinne! men dæven det var kjekt å få på plass så man faktisk ser hva man driver på med. og for de som ikke vil ha det så kan man bare lavære å skru det på, det er nesten ikke synlig om man ikke spesifikt ser etter det!

så kom bli med du og! vi trenger så mange folk som mulig. jeg har ikke laget en liste over andre ting som må gjøres i Landsbyen, men som dere vet er det alltid mye diverse som må og kan gjøres.

 • veien begynner å trenge endel TLC nå. bør nok gåes over og flikkes litt på, og så bør vi nok få inn et lass med grus for å spre utover
 • diverse ting må Tjæres inn
  • Tretelt
  • Gildehallen
  • alt som har fått tidligere begynner å ha lyst på et nytt lag
 • veien/stien ned mot Lavoene fikk en god del utbedringer under Nedfall i vår men den kan gjerne utbedres ytterligere
 • Vann systemet kan med fordel gåes over og fornyes
  • Det bør vurderes å trekke et nytt rør ned til gildehallen.
  • det bør vurderes å bygge en form for demning og ordentlig festeordning for røret i bekken
  • det gamle røret kan nok også graves ned på nytt der det egner seg.
 • Siste del av taket på det nyeste treteltet må gjøres ferdig. det mangler ei list og bakved må monteres og hentes.
 • DIV annet 😉

Så det er bare å hive seg med på dugnader fremover. det blir muligens litt endringer i dato rundt åpen dag, da det kolliderer med andre arrangement i Haltdalen som vi må vurdere å bli med på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.