Dugnad i landsbyen

I løpet av et år arrangeres det 8-10 dugnader i selve Landsbyen. Da er det bygging, vedlikehold og trivsel som står på plakaten. Alle kan delta på dugnad i Landsbyen! Vi har et flust av ulike arbeidsoppgaver, så det vil alltid være noe å gjøre for alle, uavhengig av hva du kan fra før. Her er det håndverkshender og kontorhender i skjønn forening om de fleste arbeidsoppgaver. Arbeidsoppgaver som må gjøres kan være tjærebreing, vedhogging, snekring, matlaging, moseplukking (faktisk!), rydding av uteplassen til ulike arrangementer, drenering av myr, vedlikehold av veg osv. Arbeidet blir ledet av en arbeidsleder, som til hver dugnad setter opp en arbeidsplan og sørger for at nødvendig utstyr og materialer er på plass. Arbeidsleder delegerer arbeidsoppgaver ut etter hva folk har lyst til og kan, men hvis du ikke kan det du har lyst til, så lærer du det også. Det blir organisert felles skyss og mat på alle dugnadene av dugnadskoordinatoren.

påmelding

Påmelding skjer via Doodle-link inne på arrangementet på Hva skjer eller Facebook, eller du kan kontakte dugnadskoordinator.

Sjekk aktivitetskalenderen for når neste dugnad er.

mat

Landsbyen organiserer handling og betaler dugnadsmaten for betalende medlemmer. Dugnadsfolk må ta med godteri og evt drikke. Det er vann og saft i Landsbyen.

transport

Transport blir organisert i fellesskap, hovedsakelig med privatbiler. De som deltar på dugnad og har egen bil, forventes å stille ledige plasser til disposisjon til andre som også vil på dugnad.

Drivstoff og bom koster penger, så alle passasjerer er med på spleis bilen de sitter på i.

Man kan også ta buss (linje 340 fra Trondheim til Gåregrenda) eller tog (til Haltdalen). Da må du hentes på busstopp eller togstasjon, så si gjerne i fra om det på forhånd.

andre dugnader

Organisasjonen Landsbyen tar også på seg andre typer prosjekter og oppdrag, som vi løser på dugnad. Dette gjør vi for å tjene penger som vi kan bruke til å bygge mer Landsby av. Vi har flippet vaffel og solgt blæng på familiedag i Erkebispegården, solgt brente mandler og hatt servering på julemarked på Sverresborg, skrudd sammen og hengt opp skilter langs Pilegrimsleia i Trondheim, lagd og solgt mat på Vikingmarkedet i Djupvika,servert i bryllup, hatt matsalg på festivaler og enda litt til. Dette er en av Landsbyens viktigste inntektskilder, og er en forutsetning for at vi kan ha byggedugnader i Landsbyen. Vi pleier å ha 3-4 slike aktiviteter i løpet av året. Hvis du har lyst til å være med på slike dugnader, så følg med på nettsida og Facebook, eller spør dugnadskoordinator. Hvis du har lyst til å hyre inn Organisasjonen Landsbyen til å gjøre en jobb kan du kontakte styreleder.

kontaktpersoner

Hvis du har noe du lurer på angående dugnader og andre aktiviteter kan du ta kontakt med styreleder Leif Erik eller andre i styret

Leif Erik Skjelten
Styreleder
tlf: 90 16 25 96