Nedfall ’84 og Gildehallen!

Fra 30. mai tilogmed 2. juni ble byggelaiven Nedfall ’84 avholdt i landsbyen. Dette var en humoristisk, post-apokalyptisk byggelaiv inspirert av Falloutspillene, med en særtrøndersk vri.

Fra arangørenes perspektiv var planen å få etablert universet som ble skapt og sette igang en verden der spillerene er med å bygge verdenen videre. og fra et byggeperspektiv var målet å komme så langt man kunne på Gildehallen!

Før start var bunnramma lagt ut, men det var behov for å få støpt noen flere fundament da ramma ikke helt passet med de fundamenete som var der.

Været var jo som man forventer på en laiv i månedskiftet mai/juni varierende.
her et bilde fra dag en..

Men været bedret seg utover laiven. og humøret var på topp fra start til slutt og utrolige fremskritt ble gjort på gildehallen.

Dag 1 ble hull gravd til nye fundamenter og det siste av tømmertet vi trengte ble fraktet opp fra parkeringplassen. (Det er mulig totalvekten for hengeren på ATV’n ble en smule overskredet) mose ble plukket og sortert, og politiske intriger ble diskutert.

Dag 2 ble fundamenter støpt, og bunnrammen ble lagt ordentlig på plass, og vinkler, lengder og alskens andre mål ble dobbelt og trippeltsjekket før man begynte å sette opp stavene på den delen av bunnramma som var ferdig, mens man ventet på at støypen skulle stivne litt så man fikk fulført bunnramma helt bort.
på et eller annet mystisk vis ble det også tid til å sette ned et råd som skulle sammen bestemme over fristaden Landsbyen, rådet skulle beste av representanter fra alle fraksjoner med 3 eller flere representanter på området. rådet så ut til å bli ledet av en mutant med 2 pe….. mens det muligens egentlig styres av en utrolig heldig kar!? det dukket også opp noen merkelige besøk. blandt annet 2 tvilsome damer og noen soldater som lette etter dem.

Dag 3 Bunnramma blir gjort helt ferdig, det samme blir stavene på gildehallen. og arbeidet fortsetter uavkortet.

men nå skal stilas på plass og vi skal begynne så smått med taket.

å steiki ta så beint vi klart å få det!

Men det skjedde jo andre byggerelaterte ting også. diverse ble fikset på flere bygninger og ikke minst så ble det påbegynt utbedringer av stien ned mot lavoene!

Dag 4 ble mest rydding, men det meste av stillas ble ferdigstil og den første av de tverrgående takbjelkene ble løftet på plass

Så hva er veien videre spørr du kanskje? vell det er flere ting som fortsatt må gjøres.

  • få kjørt opp de siste bitene fra parkeringplassen og løftet dem på plass, disse er tunge så det trengs flere sterke sjeler som kan løfte litt
  • Tjære inn alt sammen
  • når alt det andre er på plass og støttet opp må takåsene på plass og man kan også begynne med å lage gulv og vegger

Så hva skal til for å få alt dette på plass? jo det skal jeg si deg, da trengs nemmelig DU! både på dugnader i Landsbyen men ikke minst på dugnader i byen og ellers for å få inn litt kronasjer i kassa.

først på lista over slike dugnader som gir kronasjer i kassa, og som er utrolig hyggelige å være med på er Matboden vår på Vikingmarkedet registrer deg gjerne på Doodelen så vi ser at du kommer og kan planlegge litt bedre!

Lyst til å være med å bygge Gildehall? eller andre oppgaver i landsbyen så finnes alle planlagte dugnader her på websiden https://landsbyen.org/arrangementer/ eller på Facebook https://www.facebook.com/Landsbyen/

Kom bli med! og spre gjerne det glade budskap!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.